Budincă simplă cu aromă de cafea

21 iulie 2016   Rețete

Un desert uşor şi delicios, perfect pentru zilele călduroase.

Ingrediente necesare:

500 ml lapte nefiert

1 pahar cu zahăr

4 linguri cu făină 

1/2 linguriţă sare

150 g unt

5 ouă

2 linguri de zahăr vanilinat

2 linguri de cafea naturală sau 1 lingură cu nescafe

Mod de preparare:

Facem o cafea la ibric din cafea naturală,2 linguri cu zahăr şi 1 ceaşcă mare de apă. Fierbem cafeaua 1-2 min ca să obţinem o aromă puternică,lăsăm să se răcească. Spălăm ouăle,le spargem,separăm gălbenuşurile şi le amestecăm cu zahărul pus în porţii mici,frecând produsul cu o lingură de lemn. Peste cremă punem făina,puţină sare şi 1 lingură de zahăr vanilinat. Trecem produsul în vas emailat,punem pe foc moale,adăugăm laptele fiert şi răcit timp de 15 min. Amestecăm în cremă cu lingura de lemn,adăugăm câte puţină cafea (fără zaţ) pe măsură ce laptele s-a încorporat şi crema a fiert. Tragem vasul de pe foc,răcorim 15 min,încorporăm albuşurile bătute spumă şi restul de zahăr vanilinat. Ungem cu unt o formă de sticlă sau de tefal,turnăm crema,coacem în bain-marie 60 min. Pentru obţinerea unei creme fine punem forma în care am turnat crema într-un vas mai mare în care am pus apă caldă. Astfel pregătite,punem în cuptorul cald pentru 60 min cele două vase.

Când este gata scoatem budinca,o porţionăm şi o servim. 

Mai multe