«Buzunare» cu ciocolată

4 martie 2013   Rețete

Ingrediente:Pentru aluat:200 g făină,100 g unt,1 vârf cuţit de sare,1 lingură zahăr pudră,40 g nuci,1 gălbenuş,120 ml smântână,1 ouPentru umplutură:130 ml frişcă lichidă,1 lingură miere,200 g ciocolată cu lapte

1 Se cerne făina într‑un castron,se adaugă untul moale tăiat bucăţi,sarea,zahărul pudră,nucile măcinate,gălbenuşul şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider30 de minute.

2 Într-o cratiţă,se pune frişca lichidă şi se aşază pe baie de aburi. Se adaugă ciocolata tăiată bucăţi,mierea şi se lasă până se omoge-nizează,amestecând continuu.Se dă să serăcească.  

3 Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3 mm şi se taie cercuri cu diametrul de 8 cm. Toate cercurile se ung cu ou bătut.

4 Se pune o linguriţă de cremă de ciocolată în centrul fiecărui cerc. Se îndoaie marginile aluatului pe jumătate şi se presează,pentru a se lipi bine.

5 Se ung „buzunarele” cu ou bătut,se aşază pe o tavă unsă cu ulei şi se coc,în cuptorul preîncălzit,pentru circa 20-30 de minute. Se lasă să se răcească. 

Mai multe