Cannelonni cu ricotta şi spanac, o adevărată surpriză şi pentru cei mai înfocaţi iubitori de paste

11 octombrie 2020   Rețete

Plănuieşti să găteşti paste la cină? Mergi pe această reţetă de cannelonni cu ricotta şi spanac. O să-ţi placă, iar invitaţii tăi vor fi impresionaţi de gustul acestui preparat foarte apreciat din bucătăria italiană.

Ingredientele din această reţetă sunt gândite pentru patru porţii. Dacă sunt mai multe persoane la masă, dublează cantitatea de cannelloni sau tripleaz-o şi bucură-te de o cină cu gust bogat!

4 porţii

1 h 20'

dificultate medie

Ingrediente

8 cannelonni mari

300 g spanac congelat

200 g brânză ricotta

100 g caşcaval

1 ou

300 ml suc de roşii

sare

piper

1 linguriţă busuioc uscat

1 linguriţă zahăr

1 lingură ulei de măsline

parmezan ras, pentru servit

busuioc proaspăt, opţional

Fierbe cannelonnii în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi lasă-i la scurs.

Lasă spanacul la decongelat, stoarce-l bine şi toacă-l. Amestecă-l cu brânza ricotta, caşcavalul ras, oul şi sare, după gust.

Combină sucul de roşii cu uleiul de măsline, adaugă busuiocul, zahărul, asezonează cu sare şi piper şi toarnă jumătate din cantitate într-o tavă cu pereţii înalţi. Umple cannelonnii cu umplutura de ricotta şi spanac, apoi pune-i în tavă. Toarnă restul de suc de roşii, apoi dă tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 25-30 de minute.

Dacă doreşti, serveşte preparatul decorat cu parmezan ras şi busuioc proaspăt tocat.

@shutterstock

Mai multe