Carne de porc cu cartofi

31 ianuarie 2014   Rețete

Ce ai nevoie: 500 g carne de porc, 4 cartofi mari, 100 g boabe de mazăre verde, 1 ceapă mare, 2 căţei de usturoi, 150 ml supă limpede de legume, 2 linguri ulei, cimbru, rozmarin, pătrunjel verde, sare, piper.

Cum se prepară:

Se taie carnea cuburi şi se rumenesc uşor,pe toate părţile,în ulei bine încins. Se scot bucăţile de carne deoparte,iar în locul lor se căleşte ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit.

Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă,tăiaţi cuburi,boabele de mazăre,se pune din nou carnea rumenită,se toarnă supa de legume,ierburi aromate,sare şi piper,după gust,şi se lasă să fiarbă,la foc mic,circa 25-30 de minute.

Se corectează gustul de sare şi piper,dacă este cazul,şi se pune vasul la cuptor pentru circa 20 de minute până scade bine zeama. Se serveşte caldă.

Mai multe