Cartofi copţi cu bacon şi caşcaval
Vrei o garnitură deosebită la masa de Paşte? Încearcă aceşti cartofi: sunt deosebit de gustoşi şi de aspectuoşi. Îi vei impresiona pe toţi invitaţii!
Ingrediente
1 kg cartofi
100 g bacon
150 g caşcaval
50 g unt
2-3 căţei de usturoi
1 legătură ceapă verde
1 legătură pătrunjel
sare
piper
Spală cartofii în coajă, apoi şterge-i cu un prosop de hârtie. Crestează cartofii în felii subţiri, fără a merge cu cuţitul până jos. Pune printre felii bucăţele de unt şi aranjează-i într-o tavă în care ai aşternut hârtie de copt.
Pune tava în cuptorul preîncălzit şi ţine-o aproximativ 40 de minute, până când cartofii devin crocanţi.
Înfige o furculiţă ca să vezi dacă sunt moi în interior. Într-o tigaie încinsă căleşte baconul, tăiat cubuleţe, până ce devine crocant. Scoate cartofii din cuptor, pune cu o lingură bacon printre feliile de cartofi. Rade caşcavalul deasupra şi mai ţine tava la cuptor încă 5-7 minute.
Serveşte cartofii asezonaţi cu ceapă verde şi cu pătrunjel tocate fin.
FOTO: Shutterstock