Ce mănânci în zilele de post - supa cremă de linte roşie, un deliciu
Supa cremă de linte roşie este o alegere inspirată pentru zilele de post şi, mai mult de atât, este o sursă excelentă de vitamine şi minerale, între care vitamina B1, acid folic, potasiu şi fier.
Supa cremă de linte roşie - ingrediente necesare:
- 200 de grame de linte roşie - două cepe mari - trei căţei de usturoi - un morcov - o rădăcină de ţelină - o rădăcină de pătrunjel - o lingură de boia dulce - două linguri de ulei de măsline - sare, după gust - doi litri de apă
Supă cremă de linte roşie - mod de preparare
Spală lintea, după care las-o la înmuiat în apă timp de două ore, iar între timp ocupă-te de legume.
Toacă sub formă de cubuleţe ceapa, usturoiul, rădăcinile de pătrunjel şi ţelină, dar şi morcovul, iar apoi căleşte-le.
Ai grijă să nu le arzi, întrucât vor deveni amărui. Ulterior, adaugă lintea, însă nu uita să adaugi şi cei doi litri de apă.
Fierbe totul timp de 25 de minute, iar apoi trece totul printr-un blender. Condimentează cu sare, piper şi boia după gust.
Poftă bună!