Cea mai bună reţetă de baclava
Turcii muncesc mult pentru o baclava, dar noi te învăţăm s-o faci în 4 paşi simpli şi fără multă bătaie de cap. Îndrăzneşte!
1 tavă
Dificultate medie
Preparare 1h
Ai nevoie de
1 pachet foi de plăcintă
500 g nuci măcinate
1 lingură scorţişoară
50 g zahăr
300 g unt topit
Pentru sirop
1 l apă
300 g zahăr brun
zeama de la 1 lămâie
Pasul 1
Într-un blender, mărunţeşti miezul de nucă împreună cu zahărul şi cu scorţişoara.
Pasul 2
Ungi cu unt o tavă de aragaz. Aşezi în ea cinci foi de plăcintă unse, fiecare în parte, cu unt topit, apoi presari din amestecul de nuci. Acoperi cu alte cinci foi, pregătite ca pe celelalte şi adaugi restul de umplutură, peste care aşezi restul de foi unse cu untul.
Pasul 3
Tai baclavaua dreptunghiuri, cu vârful unui cuţit foarte ascuţit, o ungi cu restul de unt topit şi o dai la cuptorul încins aproximativ 40 de minute.
Pasul 4
Între timp prepari siropul. Pui toate ingredientele într-un vas şi le fierbi, la foc mic, cât timp ţii prăjitura la cuptor. O scoţi şi torni siropul fierbinte peste ea.