Cea mai bună ruladă de pui cu spanac

19 octombrie 2016   Rețete

Spanacul este o legumă des recomandată de medicii nutriţionişti, deoarece conţine mult fier, un element esenţial în cazul persoanelor care suferă de anemii. Dacă vrei să îţi menţii sănătatea şi să nu suferi din cauza carenţei de fier, prepară-ţi această ruladă de pui cu spanac, extrem de delicioasă!

Ai nevoie de

Pentru ruladă

1 piept de pui dezosat

400 g spanac

150 g brânză de capră

8 felii bacon

2 căţei usturoi

3 linguri ulei

sare

piper

Pentru aluat

1 ou

400 ml bere rece

250 g făină

4 cuburi gheaţă

ulei,pentru prăjit

Pentru sos

150 g iaurt gras

3 căţei usturoi

sare

piper

Preparare

Tai pieptul de pui în jumătate,după care fiecare bucată o feliezi în jumătate,pe lung. Le baţi şi le condimentezi cu sare şi piper,după gust. Separat,încingi uleiul şi căleşti usturoiul tăiat fin. Adaugi spanacul tocat şi ţii pe foc până când scade. Pui spanac peste fiecare felie de piept de pui,razi brânză de capră şi aşezi câte două felii de bacon. Rulezi şi fixezi cu scobitori.

Pentru aluat,baţi oul,adaugi berea,gheaţa şi încorporezi 200 g de făină,iar ce-ţi rămâne o pui pe o farfurioară. Treci ruladele de piept de pui prin făină,apoi prin aluat şi le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei şi îndepărtezi scobitorile. Amesteci usturoiul pisat cu iaurt şi adaugi sare şi piper după gust. Serveşti ruladele cu sos.

Mai multe