Cea mai bună ruladă de pui cu spanac
Spanacul este o legumă des recomandată de medicii nutriţionişti, deoarece conţine mult fier, un element esenţial în cazul persoanelor care suferă de anemii. Dacă vrei să îţi menţii sănătatea şi să nu suferi din cauza carenţei de fier, prepară-ţi această ruladă de pui cu spanac, extrem de delicioasă!
Ai nevoie de
Pentru ruladă
1 piept de pui dezosat
400 g spanac
150 g brânză de capră
8 felii bacon
2 căţei usturoi
3 linguri ulei
sare
piper
Pentru aluat
1 ou
400 ml bere rece
250 g făină
4 cuburi gheaţă
ulei,pentru prăjit
Pentru sos
150 g iaurt gras
3 căţei usturoi
sare
piper
Preparare
Tai pieptul de pui în jumătate,după care fiecare bucată o feliezi în jumătate,pe lung. Le baţi şi le condimentezi cu sare şi piper,după gust. Separat,încingi uleiul şi căleşti usturoiul tăiat fin. Adaugi spanacul tocat şi ţii pe foc până când scade. Pui spanac peste fiecare felie de piept de pui,razi brânză de capră şi aşezi câte două felii de bacon. Rulezi şi fixezi cu scobitori.
Pentru aluat,baţi oul,adaugi berea,gheaţa şi încorporezi 200 g de făină,iar ce-ţi rămâne o pui pe o farfurioară. Treci ruladele de piept de pui prin făină,apoi prin aluat şi le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei şi îndepărtezi scobitorile. Amesteci usturoiul pisat cu iaurt şi adaugi sare şi piper după gust. Serveşti ruladele cu sos.