Cea mai delicioasă cremă de zahăr ars
22 noiembrie 2016
Rețete
În aproximativ o oră obţii patru porţii de cremă de zahăr ars, un desert delicios pe gustul întregii familii.
Ai nevoie de:
4 linguri zahăr,pentru caramel
8 ouă
1 l lapte
8 linguri zahăr
esenţă vanilie
frişcă,pentru decor
Preparare:
Pui 4 linguri de zahăr într-o cratiţă la foc mic şi le caramelizezi. Amesteci continuu,până când se topeşte zahărul. Acoperi uniform pereţii cratiţei şi o laşi la răcit.
Separat,baţi ouăle cu laptele,restul de zahăr şi cu esenţa de vanilie. Torni compoziţia obţinută în cratiţa cu zahărul ars. Dai la cuptor,la foc mic,45 de minute,până când se întăreşte crema.
Scoţi cratiţa şi laşi să se răcească. Răstorni pe un platou şi ornezi crema de zahăr ars cu frişcă,după gust. O serveşti rece.
Sursă foto:StockFood