Cea mai simplă reţetă de paste cu sos de roşii

19 iulie 2016   Rețete

Renunţă la sosurile din comerţ! Dacă vrei într-adevăr ca pastele tale să fie gustoase şi savuroase, prepară-ţi un delicios sos de roşii, după o reţetă clasică.

Pentru sos,ai nevoie de doar 30 de minute,iar la final vei vedea că este mai convenabil să ţi-l prepari chiar tu,folosind câteva ingrediente de bază din propria cămară.

Deşi acest sos de roşii simplu trebuie să fie folosit ca atare,el poate,totodată,să îţi fie de folos ca bază pentru o paletă largă de sosuri mai complicate,care au reţete ce implică mai multe ierburi aromatice sau alte legume,cum ar fi ciupercile şi ardeii graşi roşii. Dar astăzi îţi recomandăm această reţetă simplă de paste cu sos de roşii.

Ingrediente (4 porţii)

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă mare,tocată

5 căţei de usturoi,tocaţi

800 g roşii prunişoare întregi

1 lingură de busuioc

60 ml vin roşu

sare,după gust

piper,după gust

450 g paste linguine sau fettuccine

Pentru servire

parmezan ras,după gust

ceapă verde,tocată,după gust

Mai multe