Cel mai delicios tort cu brânză şi căpşuni

27 februarie 2017   Rețete

La cât de apetisant arată acest tort, cu siguranţă va fi gata până la ultima felie de îndată ce-l scoţi din frigider.

Ai nevoie de

Pentru blat

450 g biscuiţi digestivi

150 g unt

Pentru cremă

300 g cremă de brânză

300 g mascarpone

400 g frişcă

150 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

100 ml lapte

2 plicuri gelatină

300 g căpşuni

1 plic tort-gelee roşu

Cum se prepară tortul

Macini biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Pui blatul într-o tavă formă cu inel detaşabil şi-l presezi uşor,apoi îl dai la rece.

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu laptele cald. Mixezi crema de brânză cu mascarpone şi zahărul pudră,adaugi frişca bătută,esenţa de vanilie şi laptele.

Tai o parte din căpşuni jumătăţi şi le aşezi pe marginea formei,cu tăieturi spre exterior. Torni crema şi nivelezi,apoi dai tortul la rece cel puţin 2 ore.

Prepari tort-jelleul conform instrucţiunilor de pe ambalaj,îl torni peste tort şi dai din nou  la rece. Îl decorezi cu căpşunile rămase.

Mai multe