Cel mai simplu desert cu fructe. Încearcă reţeta de brioşe cu zmeură şi mure

2 septembrie 2019   Rețete

Începutul de toamnă încă de duce cu gândul la anotimpul cald şi la deserturile cu fructe pe care să le savurezi în weekendurile petrecute în compania celor dragi. Dacă vrei să le faci o surpriză dulce, dar nu ai foarte mult timp la dispoziţie, poţi încerca reţeta de brioşe cu zmeură şi mure.

Ideală pentru un desert delicious, această reţetă se prepară uşor şi nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Pentru că încă este sezonul lor, foloseşte fructele proaspete. O poţi face şi în anotimpul rece cu zmeură şi mure congelate.

Citeşte şi:  Cheescake cu caramel. Un desert pentru toate gusturile

Ingrediente pentru reţeta de brioşe cu zmeură şi mure

  • 250 gr făină
  • 250 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 200 ml iaurt
  • 100 grame unt
  • 1 esenţă vanilie
  • sare
  • praf de copt
  •  250 gr zmeură/mure

Mod de preparare reţetă brioşe cu zmeură şi mure

Pune untul la topit, după care dă-l deoparte de pe foc şi lasă-l câteva minute la răcit. În acest timp, într-un bol înalt, amestecă zahărul, făina, sarea şi Praful de copt. Separat, pune untul topit, ouăle, iaurtul şi vanilia şi bate-le cu mixerul sau cu telul. Amestecă cele două compoziţii, după care poţi adăuga în aluatul obţinut fructele.

Citeşte şi: Cum faci clătitele să se topească în gură

Topeşte untul şi lasă-l să se răcească.  Amestecă făina, zahărul, sarea şi praful de copt. Bate cu mixerul iaurtul, ouăle, vanilia şi untul topit. Scoate formele de brioşă şi unge-le cu untul rămas, pune-le pe o tavă şi bagă-le la cuptor timp de 25 de minute.

Atenţie, dacă ai cuptor electric, reglează temperatura la 180 de grade Celsius. Dacă foloseşti un cuptor normal, ţine focul la mic pentru a se putea coace la interior.

Foto: taste.com

Mai multe