Cele mai bune frigărui de pui în stil oriental. Uită de cele de la restaurant!

13 decembrie 2020   Rețete

Ţi-e poftă de frigăruile apetisante de la un restaurant cu specific oriental? Nimic mai simplu decât să le prepari chiar tu acasă, cu ingrediente sănătoase, proaspete şi condimente speciale.

Ingrediente

1 kg piept pui dezosat sau pulpe dezosate

2 cepe

2 ardei graşi

Pentru marinadă:

200 g iaurt

1 linguriţă curcuma

1 linguriţă sare

½ linguriţă piper alb

50 ml ulei

zeama de la ½ lămâie

½ lingurinţă chimion pudră

Speli carnea, o tai cuburi potrivite şi o pui într-un castron adânc. Faci o marinadă din toate ingredientele, o torni peste pui şi amesteci bine. Acoperi castronul cu folie alimentară şi îl dai la frigider câteva ore sau până a doua zi.

Cureţi legumele şi le tai cuburi. Pe beţe de frigărui, pui alternativ bucăţi de carne şi de legume. Le frigi la grătar câteva minute până se rumenesc pe toate părţile. Le serveşti calde cu sosul preferat.

FOTO Shutterstock

Mai multe