Cele mai bune reţete cu pepene

18 iulie 2016   Rețete

Răcoros, zemos şi dulce sunt doar câteva dintre cuvintele cu care poţi descrie acest minunat fruct de vară. Îl poţi consuma simplu ca ca ingredient în diverse preparate, atât dulci, cât şi ca aperitiv.

Pizza cu fructe

Ai nevoie de

1 rondea de pepene de 1,5-2 cm grosime

50 g cremă de brânză

1 lingură miere

1 lingură esenţă de vanilie

100 g brânză proaspătă

mentă

afine

zmeură

nucă de cocos

Amesteci brânza cu crema de brânză,esenţa de vanilie şi mierea. După ce s-au omogenizat,le întinzi pe bucata de pepene,presari afinele,zmeura,menta ruptă bucăţi şi nuca de cocos. Serveşti imediat.

Granita de pepene

8 căni cu pepene tăiat cuburi,fără sâmburi

75 g zahăr

2 lime

Pui pepenele,zahărul şi sucul de la cele 2 lime în blender. Mixezi până se omogenizează şi pui compoziţia într-o formă,pe care o dai la congelator o oră. Scoţi de la rece,zdrobeşti amestecul cu o furculiţă,dai din nou la congelator o oră şi mai repeţi această procedură de două ori.

Gustări cu brânză

Ai nevoie de

2 kg pepene

200 g brânză feta

frunze de busuioc

3 linguri ulei de măsline

sare

piper

Tai miezul de pepene cuburi şi îi scoţi sâmburii. Tai brânza cuburi,mai mici decât cei de pepene. Pui brânza peste pepene,aşezi o frunză de busuioc şi înfigi o scobitoare. Stropeşti gustările cu ulei de măsline şi condimentezi cu are şi piper după gust.

Tort de pepene

Ai nevoie de

1 pepene

300 ml frişcă

Tai capetele şi marginile la un pepene,cât să aibă o formă dreaptă. Îndepărtezi restul de coajă,încât să rămâi doar cu miezul. Îl dai la congelator pentru o oră,după care-l îmbraci în frişcă şi-l decorezi după imaginaţie.

Taco de pui

Ai nevoie de

2 căni pepene roşu tăiat cubuleţe

1 ardei iute

½ ceapă roşie

50 ml suc de lămâie

1 piept de pui grill

sare

piper

coriandru

brânză feta

4 lipii

Tai pieptul de pui cubulele,îl amesteci cu ceapa şi ardeiul tocate. Asezonezi cu sare,piper,coriandru tocat şi suc de lămâie. La final adaugi pepenele şi brânza feta fărâmiţată. Umpli lipiile încălzite cu acest amestec şi le serveşti imediat.

Sursa foto http://www.goodhousekeeping.com

Mai multe