Chec cu fructe uscate

16 ianuarie 2016   Rețete

O reţetă diferită de chec, cea cu fructe uscate va fi apreciată la mesele festive din familie şi nu numai. Fructele uscate, migdalele din compoziţie şi glazura cu ciocolată fac din el un desert deosebit.

Ai nevoie de

150 g unt

700 g făină

1 plic praf de copt

4 ouă

300 ml lapte

250 g zahăr brun

200 g fructe uscate

Pentru glazură

100 g ciocolată

300 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

2 linguri zeamă de lămâie

apă

Mod de preparare

1. Mixezi untul şi zahărul până capătă o consistenţă cremoasă,adaugi ouăle,apoi amestecul de făină şi praf de copt. La final,încorporezi laptele şi fructe uscate tocate.

2. Torni compoziţia în tăvi tapetate cu hârtie de copt şi ţii checurile la cuptor până trec testul scobitorii.

3. Le laşi la răcorit şi le ungi cu ciocolata topită. Amesteci zahărul cu vanilia,sucul de lămâie şi apă cât să obţii o pastă.

4. Pui pasta de zahăr în poş şi glazurezi checurile.

Sursă foto:Profimedia

Mai multe