Chec cu mac
Folosite adesea la prepararea deserturilor şi a produselor de patiserie, seminţele de mac conţin minerale şi acizi graşi care întăresc sistemul osos.
Dificultate medie
Preparare: 1 h1 TAVĂ
Ai nevoie de
5 ouă
100 g zahăr pudră
100 g făină
1 praf copt
200 g mac
200 g unt
150 ml lapte
1 linguriţă rom
1 praf de sare
1 măr dat prin răzătoare
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră. Amesteci făina cu praful de copt şi cu macul măcinat. Freci untul moale cu zahărul până devin o spumă şi încorporezi gălbenuşurile, apoi laptele şi romul, mixând continuu. Adaugi făina şi amesteci. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi le încorporezi uşor în amestec, apoi adaugi mărul. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până trece testul cu scobitoarea.
Bine de ştiut!
Seminţele de mac furnizează fibre care reglează tranzitul intestinal, previn şi tratează diareea sau constipaţia.Trebuie consumate în cantitate mai mică de către cei cu anemie sau alergii.