Chec cu mac

27 martie 2018   Rețete

Folosite adesea la prepararea deserturilor şi a produselor de patiserie, seminţele de mac conţin minerale şi acizi graşi care întăresc sistemul osos.

Dificultate medie

Preparare: 1 h1 TAVĂ

Ai nevoie de

5 ouă

100 g zahăr pudră

100 g făină

1 praf copt

200 g mac

200 g unt

150 ml lapte

1 linguriţă rom

1 praf de sare

1 măr dat prin răzătoare

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră. Amesteci făina cu praful de copt şi cu macul măcinat. Freci untul moale cu zahărul până devin o spumă şi încorporezi gălbenuşurile, apoi laptele şi romul, mixând continuu. Adaugi făina şi amesteci. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi le încorporezi uşor în amestec, apoi adaugi mărul. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până trece testul cu scobitoarea.

Bine de ştiut!

Seminţele de mac furnizează fibre care reglează tranzitul intestinal, previn şi tratează diareea sau constipaţia.Trebuie consumate în cantitate mai mică de către cei cu anemie sau alergii.

Mai multe