Chec cu prune

3 septembrie 2014   Rețete

Ai nevoie de:Pentru aluat: 1 cană făină, 1 cană zahăr pudră, 1 praf sare, 5 ouă, 4 linguri ulei, 1 linguriţă coajă de lămâie rasă, 1 pacheţel de zahăr vanilat. Pentru umplutură: 200 g prune, scorţişoară.

Cum se prepară:

Scoţi sâmburii prunelor,le pui la mijloc scorţişoară şi zahăr pudră.

Pentru aluat,separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile,cu un praf de sare,până obţii o spumă tare. Adaugi,în ploaie,zahărul pudră,bătând continuu. Pui în albuşuri aromele şi amesteci. Baţi gălbenuşurile cu uleiul. Torni,alternativ,în albuşuri puţină făină,încorporezi,apoi câteva linguri de gălbenuş,şi tot aşa până termini ingredientele.

Pui în aluatul de chec din jumătăţile de prune,amestecând uşor de jos în sus. Păstrezi câteva şi pentru pus deasupra.

Tapetezi o formă şi torni aluatul,decorezi cu cele câteva jumătăţi de prune păstrate şi coci 45 de minute,în cuptorul încins.

Mai multe