Chec pufos cu apă minerală, după reţeta bunicii

17 septembrie 2020   Rețete

Ce poate fi mai gustos decât o prăjitură preparată după reţeta bunicii. Dacă ai poftă de ceva dulce, pe lângă ceaşca de ceai sau cafea, îţi propun acest chec cu apă minerală, care se prepară foarte uşor şi cu ingrediente pe care sigur le ai în casă.

Ingrediente pentru chec cu apă minerală

500 g făină

250 g zahăr

250 ml ulei

 4 ouă întregi

1 pahar de apă minerală carbogazoasă

1 plic zahăr vanilat

1 linguriţă praf de copt

100 g stafide

nuci mărunţite, opţional

pesmet, pentru tapetat forma

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare: chec pufos cu apă minerală

Freacă zahărul cu ouăle întregi aproximativ 10 minute, până când se deschid la culoare. Adaugă treptat uleiul, făina, stafidele şi zahărul vanilat. La sfârşit, adaugă sifonul şi praful de copt. 

Unge o formă de chec cu puţin ulei, tapetează cu pesmet şi pune compoziţia. Coace checul 45 de minute la foc mediu, până când trece testul scobitorii. 

Scoate apoi checul din cuptor şi lasă-l să se răcească în formă, apoi răstoarnă-l pe un platou. Decorează-l cu zahăr pudră 

Mai citeşte şi: Enigmaticele Babe de la Ulmet. Ce se spune despre „pietrele vii” din judeţul Buzău

Sursă foto: Shutterstock

Mai multe