Cheescake cu caramel. Un desert pentru toate gusturile
Cheesecake-ul cu caramel este un preparat ce îi împacă atât pe cei care iubesc deserturile uşoare, cât şi pe cei care îşi doresc ceva dulce şi aromat. Iar dacă adaugi şi nuci, devine deja un dulce sofisticat. Vestea bună că este foarte simplu de preparat!
Ingrediente
Blat
- 200g biscuiţi simpli
- 50g zahăr
- 115g unt topit
Cremă de brânză
- 1kg crema de brânză
- 200g zahăr
- 3 linguri făină
- 5 ouă
- 80ml smântână lichidă (30% grăsime)
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
- 1 lingură esenţă de vanilie
Sirop de caramel
- 3/4 cană zahăr
- 3 linguri apă
- 12 linguri smântână lichidă
- 1 mâna nuci prăjite şi tocate grosier pentru decor
Mod de preparare
Se mărunţesc biscuiţii, apoi se pun într-un castron cu zahărul şi untul topit. Se amestecă bine, apoi se pune toată compoziţia într-o tavă unsă cu unt, specială pentru cheesecake. Compoziţia se întinde uniform şi se pune la rece, în frigider.
Pentru crema de brânză: Se amestecă rând pe rând toate ingredientele, până când se obţine un amestec omogen, apoi se toarnă peste blatul de biscuiţi şi se pune la cuptorul preîncălzit. Se coace la foc mic timp de 45 de minute, apoi se lasă să se răcească.
Pentru siropul de caramel: Se caramelizează zahărul. Când acesta începe să prindă culoare, se toarnă peste smântână lichidă şi se amestecă mereu până când se îngroaşă.
Se serveşte rece, cu caramelul pus pe deasupra. Poftă bună!
Sursă: a1.ro