Cheesecake cu cireşe

6 aprilie 2016   Rețete

O reţetă delicioasă de cheesecake cu cireşe, perfectă în zilele călduroase, când vrei să găteşti ceva simplu şi foarte dulce. Se prepară rapid, fără coacere.

Ingrediente necesare

Pentru blat:

300 g biscuiţi cu unt

100 g unt (topit)

10 linguri de lapte

Pentru crema de brânză:

400 g cremă de brânză

250 ml frişcă bătută

4 linguri de zahăr pudră

200 g cirese (sau 2 căni)

Pentru sosul de cireşe:

3 căni de cireşe

zahăr pudră

Cum se prepară:

Biscuiţii se adaugă într-un robot de bucătărie şi se fărâmiţează bine,apoi se amestecă untul topit şi cu cele 10 linguri de lapte. Compoziţia se aşează într-o tavă rotundă cu pereţi detasabili şi se tapeteză uşor. Apoi,tava se bagă la frigider până este gata crema de brânză.

Se mixează bine crema de brânză cu zahărul pudră în jur de 5 minute,după care se adaugă frişca bătută. Se scote tava de la frigider. Cireşelor li se scot sâmburii şi se aşează pe blatul de biscuiţi. Se adaugă crema rezultată peste cireşe şi peste blatul de biscuiţi şi se nivelează. Tava se pune din nou în frigider,de preferat pe parcursul întregii nopţi sau cel puţin 6-7 ore pentru a se întări.

Sosul de cireşe se prepară astfel:

Se spală şi se scot sâmburii cireşelor. Se pun într-un vas,pe foc mediu,  împreună cu zahărul până se înmoaie fructele. Apoi se pasează cireşele cu un blender şi se adaugă la loc pe foc la nivel mediu până se formează un sos mai gros. Se adaugă peste cireşele şi crema de brânză din tavă.

Poftă bună!

Mai multe