Cheesecake cu dovleac şi cu pere

1 ianuarie 2020   Rețete

Este timpul pentru prăjituri de casă cu arome de iarnă, care să ne amintească de copilărie. Pregăteşte un cheesecake cu dovleac şi cu pere, ca să-ţi alinţi papilele gustative.

Ingrediente pentru cheesecake cu dovleac şi cu pere:

Pentru blat:

300 g făină

1 praf de sare

100 g zahăr pudră

200 g unt rece 82% grăsime

1 ou

2 linguri dovleac ras

1 linguriţă drojdie uscată

Pentru umplutură:

500 g brânză dulce de vaci

1 plic zahăr vanilat

5 linguri zahăr

coaja de la o lămâie bio

2-3 linguri dovleac ras

4 pere

1 lingură merişoare, opţional

Pasul 1

Amestecă făina cu untul rece tăiat bucăţi, cu zahărul, drojdia şi cu oul.  Adaugă, în aluat, două linguri pline cu dovleac ras şi un praf de sare şi frământă. Formează o bilă şi ţine-o 30 de minute în frigider.

Pasul 2 

Împarte aluatul în două părţi egale. Întinde o parte de aluat într-o foaie rotundă, apoi aşaz-o într-o tavă de copt cu baza detaşabilă. Cealaltă parte de aluat întinde-o într-o fâşie lungă, apoi tapetează, de jur împrejur, peretele tăvii. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C, 10 minute, apoi las-o la răcit.

Pasul 3

Amestecă brânza de vaci cu dovleacul ras, cu cele două tipuri de zahăr şi cu coaja de lămâie, până ce obţii o compoziţie omogenă.

Pasul 4

Pune umplutura în tavă şi nivelează cu o paletă. Taie perele felii subţiri şi acoperă cu ele tarta ca-n imagine. Opţional, poţi presăra deasupra merişoare. Pune tava, din nou, la copt, pentru aproximativ 30 de minute, la 180 °C.

Mai multe