Cheesecake fără coacere cu căpşuni, ciocolată şi amaretti

14 februarie 2016   Rețete

Această reţetă de cheesecake cu căpşuni, ciocolată şi amaretti este foarte uşoară de preparat,are un gust savuros, iar o felie are doar 380 de calorii.

Ingrediente necesare

250 g biscuiţi Amaretti

100 g unt sară,topit

100 ml smântână

200 g ciocolată albă,tăiată mărunt

300 g cremă de brânză

250 g mascarpone

Un vârf de linguriţă de seminţe de vanilie

400 g căpşuni,tăiate în jumătate

Zahăr pudră după gust

1 linguriţă de suc de lămâie

Mod de preparare

1. Pune hârtie de copt pe o tavă cu diametrul de 24cm. Pune biscuiţii într-un robot alimentar şi macină bine. Adaugă untul şi apoi presează amestecul de fundul tăvii. Lasă să se răcească.

2. Între timp,pune smântână într-un vas la fiert,adaugă ciocolată,opreşte focul şi aştepta să se topească. Amestecă bine.

3. Bate crema de brânză,mascarpone,vanilia şi ciocolata împreună până când ai un amestec lucios. Adaugă pe baza de biscuiţi.

4. Răceşte pentru cel puţin două ore. Fă piure o mâna de căpşuni,adaugă zahăr pudră şi suc de lămâie după gust. Când cheesecake-ul este gata de a fi servit,decorează cu restul căpşunilor şi serveşte cu piureul de căpşuni.

Mai multe