Cheesecake fără coacere cu căpşuni, ciocolată şi amaretti
Această reţetă de cheesecake cu căpşuni, ciocolată şi amaretti este foarte uşoară de preparat,are un gust savuros, iar o felie are doar 380 de calorii.
Ingrediente necesare
250 g biscuiţi Amaretti
100 g unt sară,topit
100 ml smântână
200 g ciocolată albă,tăiată mărunt
300 g cremă de brânză
250 g mascarpone
Un vârf de linguriţă de seminţe de vanilie
400 g căpşuni,tăiate în jumătate
Zahăr pudră după gust
1 linguriţă de suc de lămâie
Mod de preparare
1. Pune hârtie de copt pe o tavă cu diametrul de 24cm. Pune biscuiţii într-un robot alimentar şi macină bine. Adaugă untul şi apoi presează amestecul de fundul tăvii. Lasă să se răcească.
2. Între timp,pune smântână într-un vas la fiert,adaugă ciocolată,opreşte focul şi aştepta să se topească. Amestecă bine.
3. Bate crema de brânză,mascarpone,vanilia şi ciocolata împreună până când ai un amestec lucios. Adaugă pe baza de biscuiţi.
4. Răceşte pentru cel puţin două ore. Fă piure o mâna de căpşuni,adaugă zahăr pudră şi suc de lămâie după gust. Când cheesecake-ul este gata de a fi servit,decorează cu restul căpşunilor şi serveşte cu piureul de căpşuni.