Chifle cu mac, reţeta pas cu pas

3 decembrie 2017   Rețete

Iată cum poţi face pas cu pas chifle pufoase şi apetisante!

Ai nevoie de

Pentru aluat

3 ouă

200 ml lapte

40 g drojdie proaspătă

75 g zahăr

125 g unt

30 ml ulei

3 pahare făină

Pentru umplutură

200 g mac

500 g gem de prune

Pentru decor

zahăr pudră

Preparare

Pentru aluat, dizolvi drojdia în lapte, adaugi o linguriţă de zahăr şi 2 linguri de făină. Laşi maiaua deoparte 30 de minute.

Separat, baţi ouăle cu restul de zahăr. Topeşti untul şi-l laşi să se răcească. Combini maiaua cu ouăle bătute şi cu untul topit. Adaugi uleiul şi făina cernută. Aluatul format îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald o oră.

Pentru umplutură, amesteci macul cu gemul de prune. Întinzi aluatul cu sucitorul pe masa presărată cu făină, îl umpli cu amestecul de mac şi gem. Feliezi bucata de aluat rulată, iar chiflele obţinute le pui într-o tavă tapetată în care ai întins hârtie de copt. Laşi chiflele la loc cald 30 de minute, apoi le dai la cuptorul preîncălzit, aproximativ 30 de minute. Serveşti chiflele pudrate cu zahăr.

Mai multe