Chifle dulci cu dulceaţă

17 martie 2018   Rețete

Se spune că pofta vine mâncând...aşa că nu ai niciun motiv pentru care să nu încerci, măcar o dată, să găteşti chifle dulci cu dulceaţă. Îţi vor îndulci ziua de îndată ce le vei gusta!

Ai nevoie de

500 g făină2 ouă200 ml lapte100 g smântână50 g zahăr1 plic drojdie uscată1 praf de sare1 borcan dulceaţă de căpşuni300 g frişcă1 linguriţă esenţă de vanilie1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în puţin lapte cald, adaugi o lingură de zahăr şi două de făină şi amesteci până când se omogenizează. Laşi maiaua să crească până când îşi dublează volumul, apoi o pui peste restul de făină cernută.

Torni restul de lapte călduţ, smântâna la temperatura camerei, adaugi ouăle, zahărul rămas, sarea şi esenţa de vanilie. Frămânţi până când obţii un aluat care nu se ai ţine de mâini, apoi îl laşi să crească până când îşi dublează volumul.

Îl împarţi în bucăţi egale, cărora le dai o formă rotundă şi le aşezi în tavă. Ungi chiflele cu oul bătut şi le dai la cuptor până când se rumenesc uşor, apoi le laşi la răcorit şi le tai jumătăţi.

Pui pe fiecare jumătate dulceaţă de căpşuni şi frişcă bătută.

Mai multe