Chiftele de conopidă. O reţetă delicioasă, gata în 30 de minute
Chiftelele cu carne sunt bune, dar parcă nu întotdeauna ai poftă de ele. Încearcă o reţetă de chiftele de conopidă, nu au atât de multe calorii precum cele din carne şi se pot face în aproximativ 30 de minute.
Dificultate medie
Preparare 35'
4-5 porţii
Pentru chiftele de conopidă ai nevoie de
1 conopidă mare sau 2 mici
100 g pesmet
3 căţei de usturoi, zdrobiţi
2 ouă bătute
100 g caşcaval ras
pătrunjel tocat
sare
piper
ulei, pentru prăjit
Pentru sosul de usturoi
6 căţei de usturoi
100 g iaurt grecesc
1 lămâie
sare, după gust
Chiftele de conopidă - Mod de preparare
Pentru sos, amesteci usturoiul pisat cu iaurtul, zeama de lămâie şi potriveşti de sare. Transferi sosul într-un castron, îl acoperi cu folie de plastic şi îl dai la frigider până în momentul servirii.
Fierbi conopida în apă cu sare, până se înmoaie. O scurgi şi o treci pe sub un jet de apă rece, apoi o laşi la scurs şi o zdrobeşti.
Într-un vas, combini conopida cu pesmetul, usturoiul, ouăle, caşcavalul ras şi pătrunjelul. Condimentezi cu sare şi piper.
Încingi uleiul într-o tigaie şi formezi chiftele. Dacă vrei le aplatizezi uşor cu o spatulă. Le ţii până se rumenesc, 2-3 minute pe fiecare parte. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le serveşti calde, cu sosul de usturoi.