Chiftele de post cu dovlecei
19 aprilie 2016
Rețete
Pentru că suntem în post îţi prezentăm o reţetă de chiftele aromate cu dovlecei, care pot fi servite cu orice fel de garnitură.
De ce ai nevoie pentru chiftele de post cu dovlecei
100 g orez
1 dovlecel
2 linguri coriandru tocat
½ lingură garam masala
3-4 căţei de usturoi
1 linguriţă pudră de chilli
3 linguri amidon
sare
ulei,pentru prăjit
Cum se prepară chiftele de post cu dovlecei
Fierbi orezul în 300 ml apă cu sare,până se înmoaie. Îl laşi la răcorit şi-l pasezi. Adaugi dovlecelul descojit,ras şi stors,după care încorporezi condimentele după gust,usturoiul pisat şi amidonul. Asezonezi cu sare. Încingi uleiul în tigaie,formezi chiftelele şi le prăjeşti pe ambele părţi până devin uşor aurii. Le scoţi pe şervete,pentru a se absorbi excesul de ulei.
Sursa foto http://oneteaspoonlife.blogspot.ro