Chiftele în aluat, reţeta pas cu pas

7 august 2017   Rețete

Dacă îţi plac chiftelele, ce ai spune de o reţetă savuroasă, în care să îmbini gustul cărnii aromate cu cel al aluatului proaspăt scos din cuptor?

Ai nevoie de

500 g carne tocată

2 ouă

200 g ciuperci

1 ceapă

1 ardei gras

1 legătură pătrunjel

1 cub unt

2 linguri ulei

sare

piper

500 g făină

200 ml apă călduţă

2 ouă

2 linguri ulei

1 praf sare

susan, pentru presărat

Cureţi ceapa, o speli şi o tai mărunt. Speli ardeiul, ciupercile şi pătrunjelul şi le tai cubuleţe. Într-o tigaie, sotezi ciupercile în unt şi ulei, până îşi schimbă culoarea.

Într-un vas, adaugi carnea tocată, ouăle bătute, ceapa, ardeiul şi pătrunjelul. Pui ciupercile în compoziţie după ce s-au răcit. Presari sare şi piper, după gust.

Într-un vas, dizolvi sarea în apa călduţă. Adaugi 1 ou bătut, uleiul şi amesteci până se omogenizează. Torni făina în ploaie, până obţii un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Întinzi foaia de aluat şi o tai în pătrate egale. Formezi chiftele din compoziţie şi le împătureşti în aluat.

Le aşezi într-o tavă tapetată, apoi le ungi cu ou bătut şi presari susan. Le dai la cuptor, la foc mic, până se rumenesc. Când sunt gata, le serveşti cu sote de fasole verde cu ceapă, cu ciuperci, cartofi cu verdeţuri sau cu orice garnitură doreşti.

Mai multe