Chifteluţe delicioase cu sos alb
Nu mai ai idei pentru cină? Ce zici de nişte chifteluţe? Pentru a gusta ceva diferit de clasicele chiftele, îţi arătăm cum să prepari un sos alb, cu smântână, care li se potriveşte perfect. Poftă bună!
Ingrediente:
350 g carne tocată
2 ouă
1 lingură migdale măcinate
1 lingură pesmet
50 ml vin alb
4-5 linguri smântână
2 cepe
2 căţei usturoi
100 g mazăre din conservă
1 morcov mare fiert
50 g fasole verde fiartă sau din conservă
1/2 legătură mărar
ulei
sare şi piper
Cum se prepară:
1 Carnea se amestecă cu migdalele măcinate,ouăle,pesmetul,sarea şi piperul,după gust. Se udă mâinile,se formează chiftele rotunde şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe hârtie absorbantă.
2 Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei încins,se adaugă usturoiul pisat şi vinul. Se condimentează cu sare şi piper,după gust,se adaugă smântâna,amestecând bine,să se omogenizeze,şi se mai dă în câteva clocote.
3 Se aşază pe un platou chiftelele,se toarnă sosul de smântână şi se decorează cu bastonaşe subţiri de morcov,mazăre şi fasole verde. Se presară totul cu mărar tocat mărunt.