Chili cu fasole: o reţetă de post pe care o vor iubi şi carnivorii
Chili este una dintre cele mai cunoscute mâncăruri din Mexic, însă a intrat şi în patrimoniul gastronomic al americanilor, mai ales în statele din sudul SUA, aflate la graniţă cu Mexic. Chili este un fel de mâncare condimentată cu fasole, ardei iuţi, roşii şi adeseori carne (de vită, pui, curcan). Află mai jos cum se prepară chili de fasole, reţetă simplă şi delicioasă de post.
Fasolea uscată conţine multe proteine, de aceea este un aliment foarte recomandat în post. Iar în acest preparat gustul ei este desăvârşit. Iată cum se prepară chili cu fasole.
Ingrediente
400 g fasole albă din conservă
200 g fasole roşie din conservă
100 g porumb dulce din conservă
3 linguri ulei de măsline
300 g roşii în bulion
2 cepe sare piper
1 linguriţă boia dulce
1 linguriţă fulgi de chili
400 ml supă de legume
Speli cepele şi le căleşti 2-3 minute în ulei de măsline, la foc mic. Adaugi fasolea şi porumbul din conservă, bine scurse, roşiile în bulion tocate, supa şi asezonezi cu sare, piper, boia dulce şi fulgi de chili.
Laşi să fiarbă încet, sub capac, 30 de minute, până se îngroaşă sosul. Decorezi cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock