Choux à la crème
O prăjitură cu un gust deosebit, choux à la crème te va cuceri din prima clipă!
Dificultate mediePreparare 1h 30’1 tavă
Ai nevoie de Pentru aluat
100 g unt
1 praf de sare
¼ l apă
3 ouă
Pentru crema de vanilie
5 gălbenuşuri
500 ml lapte
100 g zahăr
60 g făină
50 g unt
1 tijă vanilie
smântână pentru frişcă
zahăr pudră
Mod de preparare
Pui apa la fiert împreună cu untul şi cu sarea. Când dă în clocot, adaugi făina şi amesteci rapid, pentru a preveni formarea cocoloaşelor. O dai deoparte şi mixezi încontinuu până începe să se răcească. Încorporezi ouăle, unul câte unul, şi amesteci energic. Torni aluatul într-un poş şi formezi grămăjoare rotunde într-o tavă tapetată, având grijă să laşi spaţiu între ele. Le dai la cuptorul încins, aproximativ 30 de minute.
Pentru cremă, torni laptele într-un vas şi adaugi păstaia de vanilie tăiată pe jumătate împreună cu sâmburii. Amesteci uşor şi, după ce dă în clocot, o dai deoparte şi strecori lichidul. Separat, freci bine gălbenuşurile cu zahărul, presari făina în ploaie şi le mixezi până se omogenizează. Torni, în fir subţire, compoziţia în vasul cu lapte, o pui pe foc şi amesteci până dă în clocot. Laşi să se răcească, iar la final încorporezi untul.
Pentru frişcă, torni smântâna într-un vas şi o mixezi 1-2 minute. După ce se întăreşte, adaugi zahărul pudră şi amesteci până se omogenizează. Scoţi gogoşelele din cuptor, le laşi să se răcească şi le decupezi căpăcelul. Uneşti apoi cele două bucăţi cu un strat de cremă de vanilie şi cu unul de frişcă. Le serveşti presărate cu zahăr pudră, după gust.