Choux à la creme
9 aprilie 2016
Rețete
Un desert de încercat în zilele de weekend, choux à la creme este uşor şi simplu de făcut, în ciuda aparenţelor.
Ai nevoie de
Pentru gogoşele
80 ml apă
40 g unt
50 g făină
2 ouă
1 lingură ulei
Pentru umplutură
200 g smântână grasă
75 g zahăr
Preparare
Pui apa cu untul pe foc,amesteci,iar când începe să clocotească adaugi făina în ploaie. Dai focul mai mic şi laşi să fiarbă,amestecând constant până când compoziţia se desprinde de marginile vasului. Dai deoparte şi laşi să se răcorească,şi adaugi ouăle,unul câte unul.
Ungi o tavă cu ulei şi pui compoziţia într-un poş. Formezi gogoşile direct în tavă şi le dai la cuptor până se rumenesc. Le laşi să se răcorească,înainte să le tai capacele. Baţi smântâna cu zahărul,pui frişca în poş,decorezi cu frişcă şi aşezi deasupra capacele.