Choux à la creme

9 aprilie 2016   Rețete

Un desert de încercat în zilele de weekend, choux à la creme este uşor şi simplu de făcut, în ciuda aparenţelor.

Ai nevoie de

Pentru gogoşele

80 ml apă

40 g unt

50 g făină

2 ouă

1 lingură ulei

Pentru umplutură

200 g smântână grasă

75 g zahăr

Preparare

Pui apa cu untul pe foc,amesteci,iar când începe să clocotească adaugi făina în ploaie. Dai focul mai mic şi laşi să fiarbă,amestecând constant până când compoziţia se desprinde de marginile vasului. Dai deoparte şi laşi să se răcorească,şi adaugi ouăle,unul câte unul.

Ungi o tavă cu ulei şi pui compoziţia într-un poş. Formezi gogoşile direct în tavă şi le dai la cuptor până se rumenesc. Le laşi să se răcorească,înainte să le tai capacele. Baţi smântâna cu zahărul,pui frişca în poş,decorezi cu frişcă şi aşezi deasupra capacele.

Mai multe