Choux-uri cu frişcă şi zmeură
Nimic nu se compară cu fructele aromate de vară, iar zmeura e regina lor. Foloseşte-o în acest desert răcoros şi elegant!
Ingrediente
Pentru gogoşele
300 ml apă
110 g unt
120 g făină
4 ouă
1 praf de sare
un ou pentru uns
fulgi de migdale
Pentru umplutură
400 g frişcă bătută
100 g zmeură
Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pui apa, untul şi sarea într-o cratiţă pe foc. Amesteci până se topeşte untul şi e pe punctul de a clocoti. Dai deoparte şi încorporezi făina, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Pui din nou cratiţa pe foc şi mai amesteci 1 minut. Când aluatul începe să se desprindă de pe pereţii vasului, dai deoparte.
Încorporezi ouăle, unul câte unul, şi amesteci până se omogenizează aluatul. Pui compoziţia într-un poş şi formezi gogoşele în tăvi cu hârtie de copt. Laşi loc între ele, deoarece vor creşte la copt. Le ungi cu ou bătut şi presari fulgi de migdale. Le ţii la cuptor până devin aurii, fără să deschizi uşa. Le laşi să se răcească, după care le tai în jumătate.
Pui frişca într-un poş şi umpli gogoşelele, apoi pui şi zmeura. Acoperi cu capacul şi decorezi cu zahăr pudră.
FOTO Shutterstock