Ciorbă cu ovăz şi ciuperci

25 februarie 2016   Rețete

Consumat sub formă de fulgi, ovăzul e apreciat de nutriţionişti pentru efectele benefice pe care le are asupra colesterolului, insulinei şi tranzitului intestinal. Mult timp, a fost folosit exclusiv pentru alimentaţia cailor – deşi se pare că scoţienii îl consumau în mod curent!

E o sursă excelentă de fibre insolubile,care au efect pozitiv asupra tranzitului intestinal şi care induc mai repede senzaţia de saţietate. Aşa că nu aveţi niciun motiv de a refuza o porţie din această ciorbă cu ovăz şi ciuperci.

Ciorbă cu ovăz şi ciuperci – Ingrediente (4-5 porţii)

1 ceapă mare

2 morcovi

1 rădăcină de pătrunjel

2 tije de ţelină

150 g ciuperci proaspete

40 g unt

50 g fulgi de ovăz

2 l supă de legume

sare

piper

frunze de ţelină pentru decor

Mai multe