Ciorbă de năut cu fasole verde
23 aprilie 2016
Rețete
Nu mai ai nicio idee ce să pregăteşti pentru masa de prânz? Încearcă o ciorbă de năut hrănitoare mai ales în timpul postului! E gata într-o oră!
Ingrediente
200 g boabe de năut1 ceapă1 fir de praz (partea albă)1 morcov6 linguri pulpă de roşii tocate2 linguri ulei
2 căţei usturoi
100 g fasole verde
sare
piper
busuioc
Preparare
Pui năutul la înmuiat cu o seară înainte,iar a doua zi scurgi apa,îndepărtezi cojile,clăteşti şi fierbi în apă cu sare. Când năutul este aproape moale,adaugi ceapa tocată,morcovul tăiat bucăţi,usturoiul feliuţe,fasolea verde,prazul tăiat rondele,sare şi piper,uleiul şi laşi să fiarbă,într-o oală cu capac,35 de minute.
Adaugi pulpa de roşii. Mai ţii pe foc 10-15 minute minute,apoi dai deoparte. Serveşti caldă decorată cu busuioc.