Ciorbă de perişoare

28 martie 2015   Rețete

Ai nevoie de: / 400 g carne tocată de vită / 2 linguri orez / 1 ceapă / 1 ou / 2 morcovi / 1 legătură pătrunjel / 1/2 ţelina / 1/2 l borş / 1 legătură leuştean / sare / piper / 2 l apă.

Cum se prepară

Pui morcovii şi ţelina curăţate şi tăiate fâşii subţiri sau cubuleţe la fiert în 2 litri de apă şi puţină sare. Fierbi borşul separat şi laşi să dea în clocot.

Tai ceapa mărunt şi amesteci cu carnea,oul,orezul spalat,sare şi piper. Cu mâna udă formezi biluţe din amestecul de carne. Când legumele sunt aproape fierte,pui perişoarele în ciorbă. Laşi să fiarbă la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Adaugi borşul,mai laşi să dea câteva clocote,iei vasul de pe foc şi presari leuşteanul şi pătrunjelul tocate fin.

6 porţii

Preparare 60’

Dificultate mică

Mai multe