Ciorbă deasă cu legume

22 ianuarie 2014   Rețete

Ingrediente: 2 cartofi, 1 morcov, 1 conopidă,1 ţelină mică,1 rădăcină pătrunjel,1 fir de praz (partea albă),1 ardei gras verde,1 legătură mărar verde,1 legătură pătrunjel verde, 3 linguri ulei, 500 ml borş de casă, sare, piper

Cum se prepară:

1. Se curăţă legumele,se spală şi se ­taie după preferinţă (fe­liuţe,cuburi,rondele,bucheţele). Se călesc în uleiul încins şi 100 ml de apă,până se înmoaie.

2. Se acoperă legumele cu 3-4 litri de apă caldă,se adaugă puţină sare şi se ­lasă la fiert,acoperite cu capac,la foc mic,circa 15-20 de minute. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt,se potriveşte gustul de sare şi piper şi se fierb în continuare 10 minute.

3. Se acreşte cu borşul fiert şi spumuit separat şi după 2-3 clocote se ia de pe foc. Se serveşte cu pătrunjel verde deasupra.

Mai multe