Clafoutis cu cireşe
8 iunie 2020
Rețete
O tartă de inspiraţie franceză, clafoutis se prepară rapid şi adună în ea toată savoarea fructelor de szon.
Ingrediente:
5 ouă
200 g zahăr
300 g cireşe fără sâmburi
unt, pentru uns tava
1 esenţă vanilie
180 g făină
350 ml lapte
70 g unt
1 praf de sare
Într-un bol adânc, pune ouăle, zahărul, laptele, praful de sare, esenţa de vanilie şi făina şi mixează 1 minut. Adaugă untul topit şi răcit şi continuă să amesteci cu mixerul 2 minute, până vei obţine un aluat gros ca o smântână, care curge.
Toarnă-l într-o formă termorezistentă, unsă cu unt, şi presară cireşele bine scurse. Coace în cuptorul preîncălzit, 30-35 deminute, la 175 °C. Lasă să se răcească complet înainte de a servi.
FOTO: Shutterstock