Clătite cu ciuperci

29 noiembrie 2015   Rețete

Pentru aluat ai nevoie de 2-3 ouă, 250 ml bere (sau apă minerală), 1 lingură ulei, făină cât cuprinde, sare, ulei pentru prăjit. Pentru umplutură, de 1 ceapă roşie, 700 g ciuperci, 2 linguri ulei, 100 g caşcaval, 150 ml vin alb demisec, oregano uscat, pătrunjel verde, busuioc verde (sau uscat), sare, piper, unt sau ulei (pentru uns), 1 ardei roşu tocat fin (pentru ornat).

Cum se prepară

Baţi ouăle cu puţină sare,adaugi ulei,făină şi diluezi cu bere (sau apă minerală) până obţii un aluat de consistenţa unei smântâni mai groase. Din compoziţia obţinută coci clătitele pe rând şi le aşezi una peste alta pe un platou cald.

Separat,toci ceapa,speli ciupercile,le tai şi căleşti în ulei bine încins. După ce se mai înmoaie,condimentezi cu sare,piper,ierburi aromate,după gust,adaugi vin alb demisec şi le laşi pe foc 15 minute,ca să fie bine pătrunse.

Umpli clătitele cu ciuperci,le rulezi şi le aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu unt sau cu ulei,apoi le introduci la cuptor circa 15 minute,până se rumenesc frumos. Le serveşti calde,garnisite cu verdeaţă,caşcaval răzuit şi ardei roşu tocat.

Mai multe