Clătite cu legume

13 iulie 2018   Rețete

O reţetă simplă şi uşor de preparat. Dificultate medie / Preparare 1 h / 1 TAVĂ

Ai nevoie de:

Pentru aluat

- 5 ouă

- 125 ml lapte

- 125 ml apă minerală

- 50 g unt- făină, cât cuprinde

- sare, după gust

- ulei, pentru prăjit

Pentru umplutură

- 5-6 ardei graşi

- 5-6 morcovi

- 200 g mazare

- 500 g cremă de brânză

- 1 legătură mărar taiat fin

- sare

- piper

- 100 ml vin alb sec

- ulei, pentru călit

- 150 g brânză rasă

Pentru ornat

- 2 ridichi, tăiate în sferturi

- frunze de pătrunjel

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci untul cu sare şi adaugi pe rând gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă tare. Torni încet laptele şi apa minerală, apoi făina în ploaie. Omogenizezi bine, până obţii un aluat de consistenţa unei smântâni groase. Din compoziţia obţinută, coci pe rând clătitele.

Cureţi legumele, le speli şi le tai cubuleţe. Le căleşti pe toate în ulei bine încins. După ce se înmoaie, le asezonezi cu sare şi piper, după gust, adaugi vinul şi puţină apă şi le laşi să fiarbă 10 minute. În ultimele 5-7 minute, pui şi bucheţelele de broccoli şi acoperi vasul. Păstrezi câteva bucheţele de broccoli pentru decor.

Umpli clătitele cu crema de brânză amestecată cu legumele şi mărarul, le rulezi şi le aşezi într-o tavă tapetată. Aşezi câteva bucheţele de broccoli deasupra, presari brânza şi dai tava la cuptor circa 15 minute, pâna se rumenesc frumos. Le ornezi cu felii de ridichi şi frunze de pătrunjel.

Mai multe