Clătite cu sos la cuptor
Dificultate medie / Preparare 1 h 30ʹ / 1 TAVĂ
Ai nevoie de
Pentru aluat
1 cană lapte2 ouă200 g făinăsare, după gustulei, pentru prăjit
Pentru umplutură
200 g carne de pui tocată
2-3 roşii
1 lingură pastă de ardei
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
sare
piper
boia
1-2 linguri ulei
200 ml sos de roşii
Pentru decor
boia
smântână
frunze de pătrunjel
Baţi ouăle cu sare, ca pentru omletă, apoi adaugi laptele. Când sunt bine omogenizate, pui făina în ploaie, amestecând constant.
Încingi câteva picături de ulei în tigaie şi torni cu polonicul cantitatea necesară de aluat, în funcţie de cât de groase vrei să fie clătitele. Uniformizezi aluatul pe toata suprafaţa şi când s-a rumenit, întorci clătita şi pe cealaltă parte.
Separat, pentru umplutură, pui ceapa, usturoiul zdrobit şi carnea la călit în ulei încins. Asezonezi cu sare, piper şi boia.
Adaugi roşiile date prin răzătoare şi pasta de ardei. Laşi să fiarbă înăbuşit, la foc mic, aproximativ 15 minute.
Pe o jumătate de clătită pui din amestecul de carne şi legume, apoi o rulezi. Procedezi la fel şi cu celelalte şi le aşezi una lângă alta într-o tavă. Le stropeşti cu sos de roşii, după gust, apoi dai tava la cuptorul încins, circa 30 de minute.
Serveşti clătitele ornate cu frunze de pătrunjel, cu smântână şi cu boia, după gust.