Clătite de dovlecei
9 aprilie 2020
Rețete
Rapide şi uşor de făcut, aceste clătite sunt bune calde sau reci. Poţi pune alături un sos de iaurt cu usturoi sau o salată şi masa e gata!
Ingrediente
2-3 dovlecei raşi
unt, pentru uns deasupra
1 legătură pătrunjel
ulei, pentru prăjit
1 lingură ulei
150 g făină
sare, piper, după gust
2 ouă
Pune, într-un bol, dovleceii raşi şi storşi de zeamă. Adaugă ouăle bătute cu sarea şi piperul şi pătrunjelul tocat. Cerne făină deasupra, toarnă uleiul şi amestecă. Pune compoziţia, cu o lingură, în tigaia încinsă şi unsă cu ulei.
Prăjeşte clătitele pe ambele părţi, până ce capătă o culoare aurie. La final, unge-le cu puţin unt.
FOTO: Shutterstock