Clătite de post

13 decembrie 2016   Rețete

Chiar şi în zilele de post, poţi să te bucuri de un desert pe gustul tău, cum sunt aceste clătite de post.

De ce ai nevoie pentru clătite de post

400 ml apă minerală

400 g făină

4 linguri ulei

3 linguru zahăr

1 praf de sare

2 linguri zahăr vanilat

1 linguriţă esenţă de rom

gem de fructe

Cum se prepară clătite de post

Cerni făina şi o încorporezi în ploaie în apa minerală. Amesteci energic să nu se formeze cocoloaşe. Torni uleiul,esenţa de rom şi încorporezi sarea,zahărul şi cel vanilat. La final trebuie să obţii un aluat de consistenţa unei smântâni mai subţiri. Pui câte un polonic de compoziţie în tigaie şi prepari clătitele în tigaia încinsă. Le ungi cât timp sunt fiebinţi cu gem şi le rulezi. Le poţi servi cu fructe proaspete.

Mai multe