Clătite gratinate

1 decembrie 2015   Rețete

Pentru aluat: 500 ml apă minerală, 500 ml lapte, 3 ouă, 4 linguri de ulei, 1 praf de sare, făină, 3 linguri de ulei pentru copt

Pentru umplutură

3 fire de praz tăiate rondele fine2 ouă100 g caşcaval ras150 ml smântână1 lingură uleisarepiper

Pentru gratinat

100 g caşcaval ras

8 felii bacon

Cum se prepară

Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi pui făină până obţii o compoziţie curgătoare de consistenţa smântânii. Omogenizezi bine ingredientele,apoi coci clătitele.

Pentru umplutură,căleşti prazul într-o lingură de ulei. Potriveşti de sare şi piper şi dai deoparte. Laşi la răcorit. Baţi ouăle cu smântâna şi cu caşcavalul ras şi torni în amestecul de praz. Umpli clătitele gratinate,le pui într-un vas,uns în prealabil,aşezi printre ele feliile de bacon şi presari caşcavalul ras.

Dai clătitele la cuptorul încins şi le ţii până capătă o frumoasă culoare aurie.

Dificultate medie

8 porţii

60’

Mai multe