Clătite pané cu carne de curcan
Revista nr 26 Dificultate medie / Preparare 1 h 20' /4-6 PORŢII
Ai nevoie de 1 ou
200 ml lapte
150 ml apă
240 g făină
2-3 linguri ulei
sare
Pentru crustă:
2 ouă
pesmet
ulei, pentru prăjit
300 g carne de curcan
1 ceapă
150 g smântână
sare
piper
boia
ulei, pentru prăjit
câteva foi de salată
felii de roşii
240 g iaurt
2-3 căţei de usturoi tocat
2 fire de ceapă verde, tăiate fin
1 lingură zeamă de lămâie
Cureţi şi toci ceapa. O căleşti în ulei 1-2 minute, adaugi carnea, sare, piper şi boia, dupa gust , apoi torni puţină apă şi acoperi, lăsând să se înăbuşe la foc mic. Când e gata, dai deoparte şi o laşi la
răcit.
Pentru clătite, baţi oul cu puţină sare, cu laptele şi cu apa minerală. Adaugi treptat faina, pâna obţii o compoziţie omogenă şi curgătoare. Ungi cu puţin ulei tigaia şi coci clătitele, apoi le dai deoparte.
Amesteci compoziţia din carne cu smântâna şi mai asezonezi, dacă e cazul, cu sare şi piper. Pe mijlocul fiecărei clătite, aşezi din această compoziţie, apoi o împătureşti în 4.
Baţi ouăle. Treci clătitele împăturite prin pesmet, ou şi pesmet, apoi le rumeneşti pe ambele părţi.
Pentru sosul de iaurt, amesteci iaurtul cu usturoiul, ceapa şi zeama de lămâie.
Serveşti clătitele tăiate în două, pe pat de salată verde, cu sos de iaurt şi ornate cu felii de roşii.