Clătite umplute cu legume
Ca să nu petreci ore întregi în bucătărie, îţi propunem de această dată o reţetă delicioasă şi uşor de făcut. Urmează cei patru paşi şi nu vei da greş!
Pentru umplutură,ai nevoie de:2 morcovi,3 cepe potrivite,3 tulpine ţelină,500 g ciuperci,2 linguri ulei,3 frunze dafin,2 conserve roşii descojite,1 legătură pătrunjel,300 g caşcaval ras,sare,piper. Pentru aluat ai nevoie de2 ouă,2 linguri ulei,350 ml lapte,1 praf de sare,250 g făină,iar pentru sos de 2 fire ceapă verde,1 linguriţă boia dulce,250 ml iaurt cremos,1 praf de sare,clătite.
Pasul 1
Cureţi morcovii şi ceapa,speli ciupercile şi ţelina şi le toci. Într-o tigaie încinsă cu ulei căleşti ceapa,ţelina şi morcovul. Potriveşti de sare şi piper. Adaugi roşiile descojite şi frunzele de dafin. După 10 minute,pui ciupercile şi amesteci. Presari pătrunjelul tocat. Laşi pe foc până se fierb legumele.
Pasul 2
Într-un vas,pui ouăle şi laptele. Adaugi în ploaie făina şi praful de sare. Amesteci cu telul având grijă să nu se formeze cocoloaşe.
Pasul 3
Ungi tigaia încinsă cu ulei şi faci clătitele. Separat,pui într-un bol iaurtul,praful de sare şi boiaua dulce. Cureţi,speli firele de ceapă,le tai mărunt şi le pui în vas. Amesteci bine ingredientele.
Pasul 4
Într-un vas rotund,termorezistent,tapetat cu hârtie de copt aşezi o clătită,peste care pui 3 linguri de umplutură şi caşcaval ras. Urmezi procedeul astfel încât ultimul strat să fie cu clătită. Presari caşcaval ras şi dai vasul la cuptor 20 de minute sau până când se gratinează caşcavalul. Serveşti cu sos de iaurt.
sursa foto:Profimedia