Compot...de struguri

4 noiembrie 2013   Rețete

Ce ai nevoie: › 2 kg boabe de struguri albi şi roz de masă › 1 kg zahăr › zeamă de lămâie › 1 baton de scorţişoară

Cum se prepară:

Se aleg boabe de struguri mari,sănătoase,se spală şi se aşază în borcane de 800 ml. Boabele se aşază după inspiraţie,amestecate sau separate,după culori.

Se adaugă,la fiecare borcan,2 sau 3 linguri de zahăr (în funcţie de preferinţă),câte o bucăţică de baton de scorţişoară şi o linguriţă de zeamă de lămâie.

Se umplu borcanele cu apă şi se înfiletează capacele.

Se înfăşoară fiecare borcan în hârtie şi se pun la sterilizat într-un vas mare cu apă rece. Se fierb,la foc mic,35 de minute din momentul în care apa din vasul mare începe să clocotească. Se lasă la răcit în vasul de sterilizat,apoi se scot şi se depozitează într‑un loc răcoros şi bine aerisit,până în momentul consumării.

Mai multe