Cornuleţe cu mac

6 mai 2014   Rețete

Pentru aluat: 500 g făină / 1 ou / 2 gălbenuşuri / 2 linguri zahăr / 300 ml lapte / 1 cub drojdie / 30 g unt / sarePentru umplutură: 200 g mac / 130 ml lapte / 65 g zahăr / 1 ou / esenţă de vanilie

 Cum se prepară

Amesteci drojdia cu o treime din laptele încălzit,zahărul şi un pumn de făină. Laşi la crescut 30 de minute. Frămânţi maiaua cu restul ingredientelor până obţii un aluat elastic. Îl dai deoparte,acoperit cu un prosop,şi laşi la dospit.

Separat,speli macul şi îl fierbi la foc mic împreună cu laptele,oul bătut şi zahărul. Amesteci din când în când până este absorbit tot laptele. Adaugi o linguriţă de esenţă de vanilie şi dai deoparte când compoziţia capătă consistenţa unei budinci mai groase. Laşi la răcit.

Întinzi aluatul,îl decupezi în triunghiuri şi umpli fiecare bucată cu compoziţie de mac,după gust. Rulezi de la bază spre vârf,le ungi cu oul bătut şi le aşezi pe o tavă tapetată. Le bagi la cuptorul încins în prealabil şi le laşi 30 de minute sau până devin arămii.

Mai multe