Coroniţă umplută cu brânză şi nuci, reţetă pentru masa de Paşti
6 aprilie 2017
Rețete
Dincolo de gustul divin, acest colac special este foarte potrivit şi pentru coşul cu merinde pe care îl iei la biserică pentru sfinţit.
Coroniţă de Paşte – Ingrediente
Pentru aluat
800 g făină
30 g drojdie proaspătă
150 g unt
3 ouă
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
250 ml lapte
250 g iaurt
1 praf de sare
1 gălbenuş,pentru uns
Pentru umplutura de brânză
300 g brânză de vaci,scursă bine
3 linguri zahăr pudră
2 linguri făină
2 linguri pesmet
2 gălbenuşuri
2 linguri smântână
esenţă de rom,după gust
100 ml lapte
Pentru umplutura de nuci
200 g nuci măcinate
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
2 linguriţe pesmet
Pentru umplutura de fructe
150 g caise uscate
zahăr pudră,pentru decor