Cotlet de porc cu varză călită
Dacă eşti în căutarea unui preparat cu varză murată, reţeta aceasta poate fi exact ceea ce ai nevoie.
Ingrediente
3 cotlete de porc
ulei
1 ceapă
1ardei gras verde
1 ardei gras roşu
1 varză murată
1-2 linguri bulion
2 căni apă
foi dafin
piper
pătrunjel
ardei iute
Preparare
1. Speli şi feliezi cotletele de porc,apoi le rumeneşti în ulei. Scoţi bucăţile de carne şi le dai deoparte. Cureţi şi mărunţeşti ceapa,ardeii şi căleşti totul în uleiul rămas de la cotlete. Toci varza şi o adaugi peste legume,alături de bulion,piper,dafin.
2. Peste câteva minute,timp în care varza şi-a lăsat puţină zeamă,pui bucăţile de carne şi apă. Laşi totul la foc mic,cu un capac deasupra. Amesteci frecvent,pentru a nu se prinde varza de fundul vasului. După ce este bine pătrunsă,stingi focul. Serveşti cu ardei iute şi pătrunjel tocat.