Cozonac de post fără frământare

17 decembrie 2015   Rețete

Cozonacul are farmecul lui în zile de Sărbătoare cum sunt Crăciunul ori Paştele. Iar sărbătorile cu greu mai pot fi numite sărbători dacă nu e casa învăluită în aroma cozonacilor proaspăt ieşiţi din cuptor. Dar, pentru cei care poftesc încă de pe acum la prospeţimea şi aroma lor, iată o reţetă de cozonac de post fără frământare.

Cozonac de post fără frământare – Ingrediente (2 cozonaci)

1kg făină albă tip 000

80 g drojdie proaspătă

500 ml suc de portocale

200 g zahăr

160 ml ulei

4 plicuri zahăr vanilat

coajă rasă de lămâie sau portocale

2 linguriţe rase de sare

Pentru umplutura cozonacului

rahat şi/sau ciocolată neagră de post (sau 3 linguri cacao)

400 g nucă măcinată

Mai multe