Cozonac de post fără frământare
17 decembrie 2015
Rețete
Cozonacul are farmecul lui în zile de Sărbătoare cum sunt Crăciunul ori Paştele. Iar sărbătorile cu greu mai pot fi numite sărbători dacă nu e casa învăluită în aroma cozonacilor proaspăt ieşiţi din cuptor. Dar, pentru cei care poftesc încă de pe acum la prospeţimea şi aroma lor, iată o reţetă de cozonac de post fără frământare.
Cozonac de post fără frământare – Ingrediente (2 cozonaci)
1kg făină albă tip 000
80 g drojdie proaspătă
500 ml suc de portocale
200 g zahăr
160 ml ulei
4 plicuri zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie sau portocale
2 linguriţe rase de sare
Pentru umplutura cozonacului
rahat şi/sau ciocolată neagră de post (sau 3 linguri cacao)
400 g nucă măcinată